Vzostupy a pády Milana Tkáča

Keď som ako 23- ročný chalan mal zarobený už viac, ako 1 milión korún, myslel som si, že to tak bude navždy. Myslel som si, že už budem iba stúpať nahor a cítil som sa ako nemrteľný. Netušil som, že o dva roky si budem hľadať prácu v Británii, aby som sa vôbec nejak uživil. Keď som ako 30- ročný zarábal 20 tisíc libier mesačne, myslel som si znovu, že to bude navždy. Ani by ma nenapadlo, že o dva roky budem mať vo vrecku jedinú dvacku a budem začínať odznovu.

Vzostupy a pády som zažil niekoľko krát a zakaždým boleli ešte viac, ako predtým, pretože boli ešte väčšie. Pri každom vzostupe som veril, že bude večný a pri každom páde som dúfal že bude posledný. Keď ich bolo už príliš mnoho, začal som bádať a zisťovať, ako je to možné. Čo sa to vlastne deje, čím to je, či je to nejaký osud, alebo smola, proste čokoľvek. A na niečo som prišiel. Moje štúdium v kombinácii s mojimi skúsenosťami ma priviedli k tomu, že v živote fungujú určité vzorce. Ide o vzorce správania, ktoré potrebujeme používať, ak sa nám darí, alebo aj nedarí. Na každú kondíciu je potrebné použiť iný vzorec, ak použijeme nesprávny, môže to spôsobiť katastrofu. Keď som to začal aplikovať, bol som fascinovaný, ono to skutočne fungovalo! Neveril by si, v akej kondícii najviac ľudia zlyhávajú. Je to kondícia nadbytku, v ktorej sa väčšina ľudí nevie správne rozhodovať a konať. Prekvapivé, že?  Práve v tomto momente sa totiž rozhoduje, či pôjdu ešte vyššie, alebo si privodia obrovský pád.

Aj toto sú témy, ktoré riešim na svojich školeniach a drilloch. Ako sa správať, keď sa nedarí a ako sa dostať zase hore. Ale aj ako sa správať keď sa darí a ako to udržať a podporiť. Verím, že sa s tebou niekedy na mojom drille stretnem a že aj tebe bude užitočný. Pokiaľ si náš partner, tak sa stretneme skoro určite, pokiaľ nie, verím, že si cestu na môj drill nájdeš.